dijous, 19 d’abril del 2012

Neocolpistes

En democràcia, la legitimació política ve donada pel vot dels ciutadans.
Aquesta premissa de l'estat de dret, que sembla incontestable, és també bypassable.
Habitualment per la seua dreta.

El fet és que una gran quantitat de dictadures dels darrers 100 anys, s'han aprofitat del sistema democràtic per tal d'arribar al poder i després l'han anat desmuntant per tal de perpetuar-se en ell. Al principi de forma un tant barroera, però poc a poc, els seus mètodes han anat refinant-se.

Al segle XXI els neocolpistes arriben al poder desprès de diversos intents presentant-se a les eleccions democràtiques. Finalment i per tal de guanyar-les, intenten aprofitar-se de la conjuntura que es dona en el moment per tal d'elaborar un programa electoral que siga exactament el què volen sentir els ciutadans. Una vegada han arribat al poder, obliden d'immediat el què havien expressat al seu programa per fer habitualment tot el contrari i així començar amb la demolició de l'estat de dret i de l'inicial estat del benestar que puga tenir el País.
Habitualment açò causa una lògica repulsa ciutadana que pot arribar a provocar una certa inestabilitat social. És el què es busca. Així, i per tal de "mantenir l'ordre i l'estabilitat social", els neocolpistes promulguen lleis per tal de retallar els drets i les llibertats democràtiques constitucionalment establides. Tot açò recolzat pels mitjans de comunicació què controlen massivament. Uns mitjans que insistentment repeteixen que aquest govern és legitim ja que ha estat votat per la majoria dels ciutadans.
MENTIDA!!!
La legitimació la dona l'aplicació del seu programa, eixe programa que van votar els ciutadans. La seua no aplicació de forma sistemàtica retira tota eixa legitimitat democràtica i per tant eixe govern pot ser legítimament destituït pel poble que l'ha votat.
Pel mitjà que siga necessari.
I qualsevol llei elaborada per aquests neocolpistes amb la intenció d'evitar la legítima potestat dels ciutadans de protestar i destituir el govern que els ha mentit és d'inici il·legítima. Qualsevol llei elaborada per tal de transformar els ciutadans en súbdits i vassalls no té cap legitimitat i per tant cal no complir-la.
El govern, en un estat democràtic de dret, està al servei del ciutadà, no el ciutadà al servei del govern. Ells són els nostres empleats, no nosaltres els seus vassalls.

Aquests governs neocolpistes ni són tan llunyans ni aquest article és un mer exercici literari. De fet, si voleu veure un exemple, simplement mireu pel balcó...

2 comentaris:

  1. Estic totalment d'acord amb tú,Montaner.Inclòs aniria mes lluny ens tenen a les seves mans, ja si com jo defense a les persones més febles al treball i li plantes cara a la dictadura de la empresa, el "govern legítim" democràticament, encara que cada vegada son més els abstencionistes, pot ser la mort social, ja que et tanquen totes les portes per a que sigues conformista. En realitat es una situació inconcebible i necessitem ser crítics i despertar amb la solidaritat dels nostres veïns i d'ahi cap a l'esser humà i el planeta Terra o Gaia.solidaridadpostal

    ResponElimina
  2. Sí, és molt dur veure on hem arribat. Salut.

    ResponElimina